keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ihana polle!

Tulee taas tosi jälkikäteen postausta mutta tulee nyt kuitenkin! Tämä on siis sunnuntailta.

Tarkotus oli ensin mennä opetustunnille. Siks aattelinkin että haluan kokeilla cisua, jolla en vielä ollut kertaakaan mennyt. Cisu on aika nuori ja joskus keksii jotain kummallista niin ajattelin että hyvä mennä eka kerta sillä opetuksessa. Opella oli kuitenkin töitä joten mentiin vuokraamaan. (puhun monikossa yleensä automaattisesti koska milla melkein aina mukana) Menin jokatapauksessa cisulla. 

Hain siis cisun joka matkalla vähän jarrutteli joidenkin pihassa olevien tavaroiden lähellä ja mulkoili vähän joka suuntaan. Mietin että mitäköhän tästä oikein tulee, koska cisu vaikutti aika hermostunealta. Tallissa cisu oli kuitenki tosi mukava hoitaa. Meni kuitenki pitkään kun se oli "vähän" likanen...

Alkukäynneillä olin varovainen kun en yhtään cisua tunne. Pitkän ohjan pystyi kuitenkin hyvin pitämään koska cisu ei säikkynyt. Vähän vaan kyttäili mutta kuitenkin kuunteli kun aloin lämmittelemään. Ravailin siis aluksi ihan perus voltteja yms. Cisu oli vähän laiska mutta muuten vaikutti jo alkuun ihan kivalta.


Huomasin kun aloin ratsastaa kunnolla ettei cisu suostu millään rentouttamaan ja laskemaan päätään jos kädet on niinkun niiden kuuluisi. Siis pää pysyi taivaissa kunnes itse laski kätensä ja laittoi sivummalle. Cisu taitaa olla jo niin tottunut tuohon käsien asentoon että reagoi heti pään nostamisella ylös kun nostaa kädet sään yläpuolelle. Mutta se siitä, sen vuoksi kuvistakin näkee että kädet on mulla koko ajan sivuilla. Tosin olisi kyllä ehkä vähän pitänyt rajottaa tota... Mutta alkuravailujen jälkeen tein vähän kiemurauraa. Cisu hieman pelkäsi tai esitti pelkäävänsä maassa olevia uria jotka kai oli tullut esteiden raahaamisesta. Aluksi näytti siltä että se loikkaa niiden yli mutta kyllä sitten kerran hämmästellen ne kierrettyään suostui yli menemään harpaten ja kovasti niitä tuijotellen. Menin sitten niistä yli muutaman kerran ihan tarkotuksella ettei myöhemmin tulisi ongelmia niissä kohdissa.

Mulla käy usein noin että käytän kantapäätä... valmentajakin siitä huomautteli viime kerralla mutta en ole saanut tapaa kitkettyä ainakaan vielä. :(
 Cisua sai hoputtaa aika ajoin ja joskus komentaa vähän raipalla eteenpäin, mutta muuten kiva ratsastaa. Pohjettakaan ei aina kuunnellut. Kuitenkin jossain määrin ihan osaava niin oli kiva mennä. Taipuikin toisinaan mukavasti volteilla ja kiemurauralla.




tässä on kyllä aika järkyttävät noi kädet...
Keventelin aika paljon koska vaikutti, että niin saan paremmin takapäätä mukaan ja muutenkin reippautta. Lopputunnista cisu ei enään kyttäillyt pahemmin eikä koko aikana ollut säikkynyt joten olin tosi tyytyväinen. Ja lisäks sain vielä ratsastettuakin jokusen onnistumeen pätkän.


Laukoista ei ole kuvia mutta siis loppun laukkasinkin. Cisu oli laukassakin laiska mutta laukka oli mukava istua. Milla meni vielä hetken cisulla ja sitten nopean toisen selässäkäynnin jälkeen taliin.

Suloinen cisu :)
Toivottavasti pääsen cisulla pian uudestaan! Vaikutti ainakin näin ensimmäisellä ratsastuskerralla tosi kivalta. Harmi että vähä pieni.

Vähän tuli pidempi postaus kun yleensä kun jaksoin enemmän panostaa. 

Ja suurkiitos taas kuvista Heidille ja Millalle! En muista yleesä mainita mutta lähes kaikki ratsastuskuvat on Heidin ottamia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti