maanantai 28. huhtikuuta 2014

Tilipatin kanssa hermojen menetystä

Olin tallilla jo aika aikasin, joten oli aikaa miettiä millä menisin. Vaihtoehtoina oli siis tilipatti, kiia ja sindi. Olin vähän kahden vaiheilla otanko sindin vai tilipatin ja päädyin tilipattiin. Ei ollut ehkä kovin hyvä päätös. 

Kuitenkin hain sitten tilipatin ja laitoin kuntoon...

Heti kun pääsin tilipatin selkään se meinasi lähteä ravaamaan. Koko alkukäynnit sain vähän väliä pidätellä sitä. Aluks piti vaan saada siitä vähän virtaa pois ravaten ympäri kenttää. Tilipatti oli aika vaikea saada pysymään edes lähelläkään uraa ravissa koska heti kun painoi vähänkään pohkeella vauhti nousi puolella. Se ei meinannut ohjaakaan kuunnella joten ohjaus oli lähinnä painoapujen varassa. = siitä ei tule mitään muuta kun hermojen menetystä No tein sitten jotain voltteja jos niitä voi sillä nimellä sanoa. 



Seuraavanasitten puomeja keskiympyrällä. Huoh... Tilipatti vaan juoksi kuuntelematta yhtään puomeista yli tai ei aina sitäkään. Ei keskittynyt puomeihin sitten ollenkaan ja kompuroikin niissä muutaman kerran sen takia. Mitkään pidätteet ei tuntunut tehoavan. Ainoa nopeuteen vaikuttava asia oli toinen hevonen edessä. Hetken meninkin sitten puomeja rikun peesissä. (sori milla XD) Näin sai tiipatin vähän rauhottumaan ja kun käännyin pois perästä jäi sopiva vauhti ainakin hetkeks päälle.










 Aiemmin kun menin tilipatilla oli se aivan erilainen. Nyt melkein koko tunti meni tapellessa sen kanssa.



Olisi ehkä voinutkin saada tilipati kulkemaan lopussa ihan hyvin kunhan itse olisi tajunnut antaa myöten heti pienestä sen periksi annosta. Mutta aina ei voi onnistua...Loppuun sain kuitenkin pari ihan muutaman askeleen mittaista ok pätkää. On sekin jo joku saavutus kun vertaa miten se vaan juoksi alta koko alkutunnin. :)


 Nää vikat kuvat on laadultaan niin huonoja että laitan ne näin pienenä.. turha siis lähteä suurentelemaan.



Kiitos kuvista Suvi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti